Å blomstre under beskjæring

Visste du at gartneren beskjærer sin vingård mer iherdig når vinrankene blir eldre? Vinrankens evne til å vokse øker for hvert år, men uten intensiv beskjæring vil planten bli svakere og få stadig mindre frukt. Modne grener må beskjæres ekstra hardt for å gi maksimal avling.

Hvis du ser på fremtiden i den modne plantes perspektiv, ligger det mye beskjæring i vente. Men fra gartnerens synspunkt, bærer fremtiden bud om noe vakkert – druer, druer og enda flere druer! Det er trøst i å tenke på moden beskjæring i lys av Bibelens ord, ”når troen prøves”.

Hver prøvelse er en sjanse til å styrke troen på Herren og til å mangfoldiggjøre sin effektivitet for Ham. ”Mine brødre, se det bare som en glede når dere møter alle slags prøvelser. For dere vet at når troen blir prøvet … fører det til utholdenhet (tålmodighet),” skrev Jakob, ”for at dere selv kan være modne (fullkomne) og helstøpte (hele) og ikke stå tilbake i noe. Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den” Jak.1,3-5 Gud er ikke bare ute etter å ta bort; Han arbeider trofast for å gi plass til ny styrke, produktivitet og åndelig kraft i ditt liv.  Den som blir i Meg og Jeg i ham, bærer mye frukt. I dette er min Far herliggjort, at dere bærer mye frukt.” Joh.15,5